Skip to Content

Sex konsultationstips att följa innan en färgbehandling.

Color Enablers Black And White Image Of Model Having Hair Coloured
Colour Enablers Full Product Range

GE EN PERFEKT FÄRGKONSULTATION

Vårr heltäckande supportkit, Color Enablers, är framtaget för att hjälpa frisörer att bemästa alla färgbehandlingar. Följ dessa professionella tips för en proffsig konsultation!

För att säkerställa en lyckad färgbehandling på salongen är det viktigt att förstå kundens behov och vilken kvalitet hår och hårbotten har. Ta reda på varför kunden vill färga håret - det är avgörande för att du ska kunna välja rätt produkt. När du vet vad kunden önskar och vilken kvalitet håret har, vet du också hur du kan uppnå önskat reslutat.

Följ guiden nedan för att erbjuda en perfekt konsultation, och perfekt färgreslutat varje gång!

Color Enablers Client's Colour History Colourist Brush Icon

DISKUTERA KUNDENS FÄRGBEHOV

Varje kund vill bli så snygg som möjligt, så att välja rätt nyans och behandling är avgörande för en framgångsrik färgbusiness på salongen. Det finns förstås många skäl till att vilja färga håret och några av de viktigaste orsakerna du bör ta reda på är:

BEHOV: Täcka gråa hår, matcha utväxten.

ÖNSKAN: Kunden vill ha en förändring, en ny färg till ett speciellt tillfälle, öka självförtroendet eller satsa på den senaste trenden.

ÖNSKAN: En ungdomlig look, ljusa upp eller färga håret mörkare eller förstärka den naturliga hårfärgen.

Color Enablers Client Hair Diagnoses Clock Icon

DAGS FÖR EN DIAGNOS

En exakt diagnos av kundens hår är avgörande för ett bra resultat. En felbedömning här innebär att det slutliga resultatet inte blir som kunden förväntar sig. Även om det går att justera tonen senare eller till och med ändra hela färgresultatet, kommer den verkliga skadan att mätas i kundens förtroende.

Följande faktorer måste du gå igenom för att kunna ställa bästa möjliga diagnos:

  • Naturlig hårfärg
  • Tidigare behandlingar
  • Vithårsandel
  • Hårstrånas diameter
  • Hårets och hårbottens kondition
Color Enablers Client's Hair History Strand Test Icon

LYSSNA PÅ KUNDENS HÅRHISTORIA

Det är en bra idé att fråga kunderna om hur de har behandlat håret tidigare. Har de färgat håret förut? Vilka färger har använts? De här faktorerna påverkar det slutliga resultatet. Ett bra sätt att förutsäga det slutliga resultatet är
att göra ett slingtest innan kunden kommer för att göra hela färgbehandlingen. Ta en slinga av håret, applicera färgblandningen och använd sedan resultatet som en guide.

Color Enablers Client's Hair Qaulity Icon

BEDÖM KUNDES HÅRKVALITET

Porositet är det som har störst påverkan på själva färgningsprocessen. Det räcker ofta med att titta nära på håret för att kunna avgöra vilken kondition det är i. Kontrollera till exempel om håret är torrt och strävt, eller mjukt och hanterbart. Mycket poröst hår kan vara orsaken till en misslyckad färgning – ojämn absorbering, oönskade färgnyanser och toppar som känns som bomull.

Om håret är mycket poröst kan fler och större färgpigment tränga ned i hårets fiberstam. Då blir resultatet mörkare än tänkt med neutrala till kalla nyanser och modenyanserna mattas av fortare. För att förbereda håret på bästa sätt använd Schwarzkopf Professional Hair Primer eller FibrePlex No.1.

Color Enablers Client Scalp Condition Skin Test Icon

BEDÖM HÅRBOTTENS KONDITION

Kontrollera hårbottens kondition. Om kunden har känslig och torr hårbotten som kliar kan du använda Schwarzkopf Professional Scalp Protect innan du applicerar färgbehandlingen. Användning av kemikalier rekommenderas endast om hår och hårbotten är i god kondition.

Kom ihåg: att du måste alltid utföra ett hudtest innan du färgar din kunds hår. I sällsynta fall kan färgbildare, som används i permanent färg, orsaka reaktioner. Om det visar sig att kunden får reaktion på testet ska behandlingen inte utföras och kunden bör uppsöka en läkare. Om kunden får en reaktion under själva färgningsprocessen sköljer du ur håret direkt.

Color Enablers Client Skin Protect Droplet Icon

SKYDDA KUNDENS HUD

Skydda huden runt hårfästet med Schwarzkopf Professional Skin Protect som fungerar som en barriär. Applicera krämen cirka 1 cm runt hårfästet. Huden bakom öronen är ofta extra känslig och torr så var extra noggrann här, särskilt om kunden har glasögon. Se till att inte krämen kommer i kontakt med håret.

Torr hud tar lättare åt sig fläckar än feta hudtyper, där ett naturligt syrahölje utgör ett skyddande lager. Om kunden får färg på huden kan du använda Schwarzkopf Professional Stain Remover och ta bort den direkt.

"Vi förtstår vikten av att färgbehandling handlar inte bara om individuella produkter, det handlar om hela looken. Den ska skapa en upplevelse för kunden och ge mervärde åt salongen.

Genom att använda dessa sex konsultationstips innan du påbörjar din färgbehandling, kommer det att öka värdet på din färgbehandling för din kund."

Lesley Jennison
Global färgambassadör

Image Lesley Jennison Colouring Hair
ASK E-ACADEMY

LÄR DIG ONLINE!

När det kommer till hårfärg, så är kunskapen oändlig! För att få din färgcoaching, besök www.ask-elearning.com för 24/7 tillgång till GRATIS utbildning – direkt från våra experter!

EDUCATION Seminars eAcademy

UTFORSKA VÅR VÄRLD AV SKÖNHET